Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонтен Кит или Нов Вариатор за 156 , 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремонтен Кит или Нов Вариатор за 156 , 2.0

Здравейте,

Скъсах ремък на Алфата, сменяам 8 клапана, ремъци ...и исках да сменя и Вариатора понеже колата тракаше ужасно. На всяка бензиностанциа ме питаха дали дизел да зареждат. Стигна се до извода след известна главоблъсканица че проблемат е износен вариатор. Земах един втора употреба за 40лв, но ми казаха че има липсващи елементи а и шайбата му е износена така или иначе. Сега въпросът е дали да взимам само кит, но ми казаха че изкарва към 1000 км и почва да трака. Така ли е? Има ли смисъл да взимам кит или да търся нов. Спешно се имам нужда от компетентно мнение на някои минал по този "трънлив" път.

Пс. Някакви идеи за места от където да купя евентуално едното или другото

мерси

В зависимост от това колко е износен вариатора, толкова по-бързо ще се разтрака след като смениш шайбата и пружинката вътре в него...

Дали ремонтен кит или нов вариатор можеш да си купиш от Т&N, АХМ-Ауто итн...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Привет колега и жалко за скъсания ремък.Мисля,че варианта за ремонтен кит не си заслужава, наистина тракането изчезва за кратко в зависимост колко зле ти е вариатора. Тук ги има и двете възможности:
      http://alfisti.bg/?step=module_actio...5&lang=2&order[]=price
      Поздрави и скорошно завръщане на пътя.

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:42 ----------

....упссс колегата ме изпревари!
      sigpic
      Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
      .:: My PRECIOUS ::.

Comment

Сменял сьм на няколко колеги и е имало ефект от ремонтния кит,неЗнам колко километра са минали,но сьм имал и недьлготрайни ефекти.Моето мнение е да си сложиш нов вариатор и да не се Занимаваш с глупости.Ефекта от по тих мотор е направо супер.
        Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
        Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

С ремонтния комплект изкарах около 1000 км.Сега пак трака.Ама 400 лв си е цифра за нов вариатор,та още не съм го сменил.

Comment

Аз с ремонтния кит даже и 1000 не изкарах.
            Пак почнаха да ми викат колегите алфисти - добре върви JTD-то
            146 1.6 TS '00
            156 2.4 JTD '01

Comment

кит

С ремонтния комплект изкарах на тих режим 2-3к км и после пак хрущящия ефект на трактор Булгар ТК-80; всеки кой я видеше мислеше че е дизелак. Накрая Ферариста ми даде нов вариатор и сега мърка кротко, особено като я пусна на свободна не се чува че работи колата.
              Alfa 156 2.0 - ех,
              Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
              Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
              Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Моя съвет е НОВ ...
                Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                Сменял сьм на няколко колеги и е имало ефект от ремонтния кит,неЗнам колко километра са минали,но сьм имал и недьлготрайни ефекти.Моето мнение е да си сложиш нов вариатор и да не се Занимаваш с глупости.Ефекта от по тих мотор е направо супер.
                Еми да моя комплект точно ти го смени като ми каза , че може утре да се разтрака може и 1000 да мина пък даже не помня колко минах докато почна да ме бъзикаш пак за JTD-то

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
                Аз с ремонтния кит даже и 1000 не изкарах.
                Пак почнаха да ми викат колегите алфисти - добре върви JTD-то
                Хахахах ми да редовните приказки на Xtrime7 като се видим са "еее , че тя за JTD много тихо работи бе"
                sigpic
                33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Working...
                X